рози протест
рози протест / netinfo
Министър Румен Порожанов обеща субсидии и нов закон за производителите
протест на розопроизводители от Карловск
97443
протест на розопроизводители от Карловск
  • протест на розопроизводители от Карловск
Стотици розопроизводители и берачи излязоха на протест и днес. Те блокираха главния път Пловдив-Карлово, както и подбалканския път София - Бургас в района на Калофер. Причината за недоволството на хората са ниските изкупни цени на продукцията им. За да чуе исканията им в Карлово пристигна и министърът на земеделието и храните Румен Порожанов.

рози протест
netinfo

Протестиращите изсипаха демонстративно розови листа по пътя. Заявяват, че не могат дори да покрият разходите си, заради ниските цени на продукцията.

рози протест
netinfo

Кампанията по розобера е в разгара си, но производителите посипват маслодайната роза по пътищата и изкореняват масиви с рози.

рози протест
netinfo

Земеделският министър Румен Порожанов заяви, че ще се бори за субсидии на производителите и за законови промени.

Според протестиращите ниските изкупни цени от 1.80 до 2.50 лв/кг се дължат на картелно споразумение между големите компании в сектора.

Междувременно от полицията съобщиха, че блокирани са пътищата за Карлово от Пловдив и в района на село Калояново. Автомобилите се отбиват в село Труд. Поради затрудненото движение, полицията апелира хората предварително да изберат алтернативен път на този между Пловдив и Карлово.