Антикорупционната комисия разследва сигнал срещу държавна институция
Антикорупционната комисия разследва сигнал срещу държавна институция / снимка : dariknews.bg

3 сигнала е разгледала Общинската комисия по превенция и противодействие на корупцията в Пловдив. За това съобщи председателят й Петя Гогова. 

Два от тях касаят нарушения на правата на потребителя и сме сезирали Комисията за защита на конкуренцията и прокуратура, допълни Гогова.  

Тя категорично отказа да коментира третия сигнал и само уточни, че бил срещу държавна институция и в момента тече разследване. Комисията е взела решение да покани на следващото си заседание ръководителя на тази институция, който да докладва по жалбите срещу нейната работа. Повече информация по казусите може да се разгласява, едва след като те бъдат приключени, уточни Гогова.  

Вече станаха ясни и имената на членовете на Антикорупционната комисия. Освен председателят и секретарят Петя Гогова и Христо Лазаров в комисията влизат и университетският преподавател Александър Линков, Елка Паникян от сдружение „Майки срещу дрогата", юристите Лъчезар Лазаров и Иван Мардеросов, директорът на библиотека „Иван Вазов" Радка Колева, журналистът Тодор Божилов, Димитър Влахов от сектор „БОП", общественикът Пенка Калинкова и Петко Василев от „Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни".

Мирослав Христев пък ще бъде наблюдаващият прокурор в комисията, без да е неин член.

 Всеки, който иска да подаде сигнал за корупция, може да го направи на телефон 032 620 073, на адрес 4000, Пловдив пощенска кутия № 72 или на e-mail: antikorupcia.pld@abv.bg