9-годишният Мустафа, страдащ от левкемия, се зарадвал най-много на парите
9-годишният Мустафа, страдащ от левкемия, се зарадвал най-много на парите / Дарик Пловдив
9-годишният Мустафа, страдащ от левкемия, се зарадвал най-много на парите
89806
9-годишният Мустафа, страдащ от левкемия, се зарадвал най-много на парите
  • 9-годишният Мустафа, страдащ от левкемия, се зарадвал най-много на парите

Случаят с Мустафа изключително много ни трогна и разчувства и се надявам детенцето да се оправи по най-бързия начин. Това каза Светослав Казаков, който заедно със съпругата си беше дошъл в УМБАЛ „Св. Георги“, за да оставят дрехи и играчки на 9-годишното момче, което страда от остра форма на левкемия.

След призив от персонала на лечебницата хората да помогнат на момчето, десетки граждани се стекоха да донесат дрехи за Мустафа. Той е настанен в Детското отделение по онкохематология, но в момента е без придружител. В предишни периоди е лежал с майка си и баба си, но в момента е сам. Мустафа е пестелив в емоциите си и почти не ги изразява външно, но си личи, че тъгува, каза д-р Ангелина Стоянова. По думите й детето не търси майка си с глас и не плаче, но това не означава, че тя не му липсва. Мустафа е в уравновесено психическо състояние, а здравословното му също е стабилизирано, увери лекарката. Трудно разбира български език, макар че е ходил на училище.

Семейството на момчето живее в крумовградското село Бряговец и е изключително бедно. Днес петокурсници по медицина са събирали пари и са подарили 20 лв. на Мустафа, на които той се зарадвал най-много от всички подаръци.

Д-р Стоянова отново призова да не се носят повече дрехи, защото има предостатъчно, а и няма къде да бъдат съхранявани. Тепърва ще се решава къде даренията ще бъдат пренасочвани, със съдействието на социалните служби. Не е изключено част от дрехите и подаръците да бъдат раздадени и на други деца в отделението.

Припомням, че момченцето е било прието преди повече от месец след рецидив. За първи път Мустафа е диагностициран миналата година, когато е постъпил на лечение с химиотерапия. Тогава родителите своеволно са прекъснали лечението и са го извели от болницата. По-късно чрез „Социални грижи“ то е било е върнато обратно, но родителите отново се намесили и го извели, уточниха от Университетска болница „Св. Георги“.

Чуйте и от прикачения аудио файл.