/ DarikNews.bg
3 333 лв. събраха децата от ОУ "Петър Берон" и обичаното от пловдивчани терапевтично куче Мон по време на двудневния благотворителен коледен базар в училището. Целта на базара беше да събере средства, за да подпомогне изграждането на нова  Детска клиника в УМБАЛ „Св. Георги“.

DarikNews.bg

Коледни играчки от естествени материали - шишарки с късметчета, снежни шушулки, малки елхички от шишарки, а също и множество украшения за елха, пожелания и картички,  изработени от учениците, бяха закупени от дошлите на базара стотици родители и гости.

DarikNews.bg

Сред най-търсените предмети на базара бе красивият шал "Мон", с лика на чудесната Мадам Фльор Де Мон Шмитфилд (бобтейлът Мон), който бе пуснат на търг.  Топлите шалчета са единични бройки и бяха разпродадени като топъл хляб по време на базара.

DarikNews.bg

Самата Мон, която е записана като ученичка във IIIа клас в училището, беше сред най-важните персони по време на базара. Бобтейлът обикаляше щандовете, облечен в чудесна коледна рокличка и помагаше на съучениците си да продават изработените от тях украшения и картички.

DarikNews.bg

Коледният базар е ежегодно събитие за ОУ "Петър Беон", а ученици и учители го очакват с нетърпение. Тази година той за втори път е с благотворителен, като парите са предназначени за кампанията "Най-доброто за нашите деца и онкоболни", която набира средства за изграждането на нова Детска клиника под тепетата.

Благотворителен базар в помощ на 8-годишния син на граничен полицай (СНИМКИ)

Това е и поредна благотворителна инициатива на децата от училището за кампанията.

DarikNews.bg

Припомняме, че на коледния базар миналата година учениците от ОУ „Петър Берон“ събраха 4007 лв., а за първия учебен ден тази година, вместо да купят цветя за учителите, те дариха паричте, предвидени за букети за същата кауза и събраха 3 400 лв.

DarikNews.bg

Благотворителната кампания за нова Детска клиника набира все по-голяма популярност в Пловдив и за нея вече са събрани над 80 000 лева.