3 години затвор за сина на зам.- земеделския министър Юруков
3 години затвор за сина на зам.- земеделския министър Юруков / netinfo

3 години лишаване от свобода с изпитателен срок от 5 години и глоба от 1000 лв. постанови Пазарджишкият окръжен съд за сина на зам.- министъра на земеделието – Илия. Той е обвинен в отвличане и побой на две 17-годишни момчета от Велинград.

4 години лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване на наказанието получи неговият партньор Цветан Тюфекчиев, от чийто магазин е била извършена кражба на цигари на стойност 20 хиляди . На предишното заседание Тюфекчиев разказа, че получил информация, че двете момчета са извършители на кражбата, затова решил да ги накаже и на 3 декември 2006 г заедно с Илия Юруков и Лазар Саздов отвличат двамата младежи от спирка на градския транспорт в курортния град. Едното от тях е било душено и със сезал.

Присъдите подлежат на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив. Според показанията на Тюфекчиев до отвличането на момчетата синът на зам.-земеделския министър не е знаел за какво точно става дума и не е участвал в побоя.

Третият подсъдим Лазар Саздов бе оправдан. Той случайно се оказал при Илия Юруков, когато Тюфекчиев го взел, за да накажат двете момчета. На съдебното заседание днес бяха потвърдени и взетите мерки за неотклонението им - парични гаранции – 3 хиляди лева за Цветан Тюфекчиев и по хиляда лева за Илия Юруков и Лазар Саздов.