/ Община Пловдив
Генералният секретар на Световната федерация по таекуон-до ITF проф. Ким Сунг Хван оцени високо подготовката за домакинството на Пловдив за предстоящото през август световно първенство.

Пловдив посреща за 25-ти път участниците в Международния фолклорен фестивал

По време на инспекцията си в града под тепетата той изрази задоволство от базата и цялостната организацията на състезанието. Това съобщи вицепрезидентът на Българската федерация Костадин Димитров. Той допълни, че интересът към първенството е изключително голям.

„Очаквахме около 1000 участници, но към момента вече имаме над 1500 регистрирани от 80 държави. Това е висока оценка за Пловдив и за домакинството ни на Световното първенство по таекуон-до ITF преди четири години“, допълни Костадин Димитров.

Общественици, институции и местна власт умуват заедно за културата и емблематичните обекти на Пловдив

Той припомни, че зала Колодрума за втори път ще домакинства шампионата на планетата. Състезанието ще се проведе в края на август и е предназначено за всички възрастови групи - юноши, девойки, мъже, жени и ветерани.

В инспекцията участваха президентът на родната федерация по таекуон-до ITF  Марио Богданов, генералният секретар Вергилий Ситнилски и треньорът на националния ни отбор гранд-майстор Ким Унг Чоу.