/ Дарик Пловдив
България ще бъде представена от 68 състезатели по време на в Световното първенство по таекуон-до  ITF, което ще се проведе в края на август в зала „Колодрума” в Пловдив, информира вицепрезидентът на Българската федерация Костадин Димитров.

1500 участници от 80 страни идват в Колодрума за световното по таекуон-до ITF

От тях 14 са спортистите от пловдивския Армейски спортен таекуон-до клуб "Тракия”.
При мъжете в различните категории ще се представят Петър Михайлович, Димитър Китипов, Атанас Болчинов, Тодор Ангелов и Божидар Матов. 

Любина Лесова ще се състезава при жените, а Нели Павлова - при девойките старша възраст. При девойките младша възраст Пловдив ще бъде представен от Лилия Митрева и  Ирен Касъклиева, при юноши младша - от Мартин Христев и  Божидар Михайлович, а при юноши старша - от Александър Стефанов.  

Пловдив посреща за 25-ти път участниците в Международния фолклорен фестивал

Иван Тодоров и Ботьо Колев са представителите на АСК „Тракия” в категорията „Ветерани  сребърен клас”. За шампионата на планетата по таекуон-до  ITF в Пловдив ще пристигнат 1500 участници от 80 страни. Откриването е на 25 август, от 21:00 часа в „Колодрума”.

В същия ден ще се проведе конгрес на Международната Федерация по таекуон-до ITF.  Състезанията са от 26 до 30 август, от 9:00 до 12:00 часа и от 14:00 до 19:00 часа, като входът е свободен, уточни вицепрезидентът на Българската федерация Костадин Димитров.