Живи струни събира ученици от школите по китара в Плевен
Живи струни събира ученици от школите по китара в Плевен / jivi.struni

Вдъхновен от засиления интерес към китарното изкуство през последните години в град Плевен, екипът на Сдружение ''Изкуството до мен'' - Плевен създаде платформа за развитие на плевенските музиканти - китаристи.

''Живи струни - среща на учениците от школите по китара в град Плевен'' цели да се превърне в ежегодно културно събитие на регионално ниво, събитие, което би срещнало таланти и което определяме като начална стъпка към създаването на ''Международен Фестивал на китарата'' и ''Лятна китарна академия''.
Вярваме, че нарастващият брой ученици в китарните класове, както в НУИ''Панайот Пипков'' - Плевен, така и в останалите школи, говорят за силната необходимост от диалог между заинтересованите в конкретната област", сподели екипът на сдружението.

Срещата, която ще се проведе от 22 до 24 ноември 2014 г. В Туристически дом «Кайлъка» ще има конкурсен характер в различни категории - ''Kласическа китара'', ''Инструментална композиция'', ''Песен с жив акомпанимент''.

"Вярваме че нашата кауза би допринесла за развитието на учениците, тяхната мотивация, стремеж към професионализъм, а защо не и първа крачка към покоряването на по-големите китарни конкурси в странaта ни и извън пределите й". Майсторски клас на лектор от гр. София, ще обогати и разшири погледа на младите музиканти. Събитието ще бъде рамкирано от заключителен концерт и награждаване на победителите.

Вече има над 50 записани участници - възпитаници на плевнски класове и школи по китара. Подробна иформация може да се намери на http://nikolaymihaylov.net/competitions.php

"Живи струни" събира ученици от школите по китара в Плевен
netinfo