orkestyr
orkestyr / dariknews.archive
От този вторник стартира дарителска кампания за набиране на средства за осъществяването на фестивала "От бай Дико, до..."Тико, тико"", който отпадна от Културния календар на Община Плевен след решение на ОбС-Плевен.
"Понеже не мога да променям решенията на ОбС или да организирам дарителска кампания за 70 000 лева, поне тези 15 или 18 000 лева, които са за провеждането на "От бай Дико, до..."Тико, тико", ще призова гражданите и фирмите да съберем тези пари по специална дарителска сметка, за да се проведе този фестивал отново.
Ние затова издържаме и Общински духов оркестър, който е на много високо ниво и вероятно тези, които гласуваха срещу провеждането му са пропуснали, че точно нашият духов оркестър получи „Златната лира“ за миналата година. Това е едно доказателство, че оркестърът трябва да съществува и да развива своите успешни изяви.
Лично ще участвам със знакова сума от заплатата си, за да не погребваме с лека ръка направеното", каза на седмичната оперативка в общината кметът Георг Спартански.
Дарителската подписка ще бъде отворена от утре – 5 февруари и на всяка оперативка в общината ще бъде обявявана събраната към момента сума.