dfsg
dfsg / dariknews.archive
На 9 май, Силвия Недялкова и Зорница Найденова - възпитанички на ДФСГ „Интелект“ в Плевен, гостуваха в плевенското студио на Дарик радио и DarikNews. Заедно с редактора на двете частни медии за Плевен Николай Колев, те прекараха един работен ден, навлизайки в кухнята на правене на новини и информационни материали.

dfsg
dariknews.archive

Посещението на учениците от ДФСГ „Интелект” – Плевен беше част от инициативата „Интелект в управлението и бизнеса", с която започна отбелязването на 27-та годишнина от създаването на Държавна финансово-стопанска гимназия „Интелект“ в Плевен. 

Зорница и Силвия имаха възможност да отразят на интернет страницата DarikNews събитие, което се проведе в Плевен по повод Деня на победата на Русия над хитлеро-фашистка Германия, при което Силвия чудесно се справи с редакцията на текста.

dfsg
dariknews.archive

Важен момент в деня, прекаран в Дарик беше и посещението на редовната оперативна среща на кмета на Плевен с шефове на отдели и общински фирми, на която Зорница получи лично от кмета Георг Спартански информация относно общинския бюджет, неговото формиране и възможността за децентрализация в работата на общините в България.

dfsg
dariknews.archive

В студиото на Дарик радио двете единадесетокласнички научиха някои от тайните в областта на звукозаписа и обработката на звук.

dfsg
dariknews.archive

dfsg
dariknews.archive