Втори информационен ден за противодействие на корупцията провежда ОД на МВР
Втори информационен ден за противодействие на корупцията провежда ОД на МВР / odmvr.pleven

Над 80 читалищни организации в област Плевен участват в разпространението на рекламни материали във връзка с провеждането на 22 юли на Втори информационен ден - част от кампанията „Обединени срещу корупцията" за разяснение сред обществеността на негативните влияния и последиците от корупционни практики

Инициативата е част от проект „Обединени срещу корупцията", съфинансиран от Европейската комисия, в който ОДМВР - Плевен е бенефициент и партньор на Полицейския инспекторат в област Олт, град Слатина, Република Румъния, уточниха от пресцентъра на ОД на МВР-Плевен.

В проекта участват полицейски структури от Румъния, България и Латвия. Събитието в Плевенски регион е организирано от директора на ОДМВР - Плевен старши комисар Венцислав Катитинов - като ръководител на проекта за българска страна.

Инициативата се провежда на огледален принцип в България, Румъния и Латвия и акцент е темата „Корупция" и необходимостта от обединени усилия на специализираните структури и гражданското общество за противодействието и ограничаването на последствията от нейното влияние.

Партньор на плевенската полиция е Сдружение Плевенски обществен фонд „Читалища" - доказал услешно прилагане на превантивни практики за защита на гражданските права и достойнство, както и повишаване на чувството за сигурност на жителите в област Плевен.

Антикорупционните материали ще бъдат разпространени в сградите на читалищата и библиотеките към тях, ще се раздадат на участници в съвместни проекти в различни направления, както и при работа с различни целеви групи - учиници, родители, експерти и специалисти.