Военно формирование 42800 създава пункт за топла храна в Мизия
Военно формирование 42800 създава пункт за топла храна в Мизия / voenno.formirovanie

Военнослужещи от военно формирование на Сухопътните войски 42800 - гр. Плевен продължават и днес 5 август участието си в спасителните дейности в град Мизия. Командир на модулното формирование е подполковник Пламен Горанов. Действията на модулните формирования се ръководят от заместник-командира на 61-ва механизирана бригада полковник Христо Андреев.

През изминалото денонощие 16 военнослужещи с автомобилна техника - Уаз - 469 и Мерцедес „Зетрос" изпълняваха задачи по претърсване, издирване и евакуация на пострадали и бедстващи хора в наводнените квартали. С помощта на 4 лодки и високопроходима техника пострадалите са транспортирани до безопасни места. В квартала който най много е залян с вода са върнати по домовете 45 човека за да си вземат медикаментите от първа необходимост и личните документи които са останали там.

Военно формирование 42800 създава пункт за топла храна в Мизия
netinfo

Военнослужещите са претърсили два квартала в града и съвместно с органите за пожарна безопасност и защита на населението се евакуират пострадалите граждани. Днес ще продължат дейностите по претърсване и евакуация на пострадали от останалите квартали в Мизия.

В спасителната акция участват и два медицински екипа на Военномедицинска академия. Подготвя се създаване на пункт за топла храна от военно формирование 42800 - гр. Плевен. Ще бъдат командировани в град Мизия трима военнослужещи - готвачи и 12 военнослужещи - работна група.

Оборудването ще се състои от две полеви кухни ПК - 300 и една полева кухня ПК - 150. За обслужване на населението ще има агрегат АД - 30 един брой и водоноска АЦПВ.

За храненето на населението ще бъдат разпънати три палатки УМЕ, 12 големи маси, 4 малки маси и 60 походни столчета. В подготовката за храненето на населението ще участват четири товарни автомобили и един УАЗ - 452.