/ iStock/Getty Images
Водният режим за част от населените места в общините Плевен и Долна Митрополия продължава. Това се посочва в съобщение на "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) ЕООД – Плевен, публикувано на официалния му сайт.
 
Положението с постъпващите водни количества от водоснабдителна група "Черни Осъм" и местните водоизточници е много критично, което ни принуждава да продължим въведения режим за градовете Плевен, Долна Митрополия, Тръстеник и селата Биволаре, Бохот, Брестовец, Буковлък, Къшин, Ласкар, Николаево, Опанец, Победа, Ралево и Ясен, посочват от дружеството. 

Оттам добавят, че са предприели всички мерки да подават максимално възможните количества вода към потребителите, но е възможно в отделни дни, когато има големи аварии или няма достатъчно количество резервирана вода във водоемите, водоснабдяването да прекъсне преди часовете на обявения график или да се удължи времето за прекъсване.

Припомняме, че режим на водата бе въведен на 7 октомври. Водата се спира от 13:00 до 17:00 часа през деня и през нощта от 23:00 до 05:00 часа. 

Причината за режима са критично ниските водни количества, които постъпват от водоснабдителна група "Черни Осъм" и значително намалелият дебит на шахтовите кладенци от водоснабдителни групи "Биволаре", "Крушовица" и "Долна Митрополия".
Елина Кюркчиева, БТА