/ dariknews.bg
Олимпиада по пътна безопасност „Стани безопасен на пътя с Aй енд Джи Брокерс“ стартира в Плевен. Откриването ще бъде на 21 февруари, четвъртък, от 13.30 часа, в зала „Катя Попова“. Ще присъстват ученици 6 и 7 клас от плевенски училища, които ще участват в състезание-игра „Стани безопасен с I&G". Те ще са разпределени в отбори и по регламент ще имат право на жокер „обади се на приятел“. Очаква се събитието в "Катя Попова" да е емоционално и атрактивно за децата.

Семинар за най-добрите практики в пътната безопасност ще се проведе в Плевен

Самата олимпиада по пътна безопасност ще протече в два кръга, които ще се проведат в следващите месеци. В първия кръг ще вземат участие всички записали се ученици от трети и седми клас. Учениците от седми клас ще попълнят онлайн тест от 12 въпроса. Най-добрите четиристотин деца ще продължат във втори кръг, след който най-добрите 50 деца ще получат безплатно обучение по управление на картинг. Учениците от трети клас ще попълнят тестове от десет въпроса на хартия. Най-добрите 200 ще участват във втория кръг. Най добрите 50 деца от втория кръг ще получат награди.

Община Плевен подкрепя възпитаването на безопасно поведение от най-ранна възраст и се включи в инициативата на Института за пътна безопасност. Тя ще даде възможност за по-задълбочено изучаване на безопасността на движението по пътищата от децата, повишаване на знанията и уменията за отговорно поведение по пътищата, създаване на механизми за извънкласно обучение по Безопасност на движението по пътищата.

Българските пътища не са толкова безопасни

Възпитаването на безопасно поведение по нашите пътища още от най-ранна възраст е възможност да ограничим пътнотранспортния травматизъм в нашето общество. Институтът за пътна безопасност инициира провеждане на олимпиада по БДП, следвайки философията на живота, комбинираща в балансирано цяло сигурността, волята и уменията.

Съчетавайки спортното начало с културата на безопасно придвижване чрез образованието, търсейки да създаде начин на живот, основаващ се на добрия пример и уважението към всички участници в движението по нашите пътища.