/ dariknews
Семинар на тема: „Най-добри практики в пътната безопасност” ще се проведе в Плевен. Инициативата ще е на 20 февруари, сряда, в зала „Гена Димитрова” в сградата на РБ „Хр. Смирненски”.

Има ли начин да се намалят верижните катастрофи?

Организатори са Община Плевен и представители на неправителствени организации. Целта на семинара е капацитетът на експертите по пътна безопасност при управление и анализ на трафика да се повиши, както и да се създаде ефективна организация по безопасно движение по пътищата.
    
Обучението ще е с фокус градска мобилност, безопасна инфраструктура, нормативната уредба, стандарти и тяхното приложение. Лектори ще бъдат Силвия Чакърова и Васил Маджирски от Съюза на урбанистите в България, Диана Русинова – Мехмедали от Обществения съвет по пътна безопасност, Владимир Бянов, одитор по пътна безопасност, Методий Стелиянов от Института за пътна безопасност.

Българските пътища не са толкова безопасни

Основната задача е да се разширят знанията и практическите умения за ползване инструментите за управление на риска от пътнотранспортни произшествия.

Форумът ще бъде открит в 10.00 часа от кмета на Община Плевен Георг Спартански. Покани са изпратени до  кметовете на областните градове, както и до кметовете на общините в област Плевен.