/ iStock/Getty Images
В Плевен са осъдени мъж и жена, нарушили домашната карантина, наложена им заради COVID-19, по дела наблюдавани от Районна прокуратура, съобщиха от ведомството.

Районният съд е одобрил споразуменията с осъдените лица, които са се признали за виновни. С това наблюдаваните дела от страна на Районната прокуратура в Плевен стават 10, а досъдебните производства за нарушаване на противоепидемичните мерки - 123.

Подсъдимата П.Т./36 г./ на 18 март била поставена под карантина по предписание на РЗИ - Плевен. Въпреки задължението й да не напуска посочения от нея адрес, тя многократно е нарушила мярката, като е напускала дома си на 19-ти, 21-ри и на 27-ми март. За това престъпление й е наложено наказание "Пробация" за срок от една година и шест месеца.

По друго дело Районен съд - Плевен е одобрил споразумение, внесено по бързо производство срещу А.А./22 г./. С предписание на Столична регионална здравна инспекция той е бил поставен под карантина за 14 дни. Въпреки това е напуснал дома си на 8 май. Наложено му е наказание "Пробация" за срок от осем месеца.
Споразуменията имат последица на влезли в сила присъди.
БТА