В Община Червен бряг стартира проект „Обществена трапезария
В Община Червен бряг стартира проект „Обществена трапезария / archive.dariknews

От 13 октомври, 2014 г. в Община Червен бряг стартира проект „Обществена трапезария", финансиран от фонд „Социална закрила" към Министерство на труда и социалната политика, съобщиха от пресцентъра на общината.

Реализирането на услугата е свързано с предоставянето на безплатен обяд, включващ супа, основно ястие и хляб.

Целева група по проекта са лица и семейства, получаващи месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане,
лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии/пенсии за осигурителен стаж и възраст, пенсии за инвалидност, наследствени пенсии, пенсии - несвързани с трудова дейност/. В целевата група са вкючени и скитащи и бездомни деца и лица.

Капацитетът на „Обществената трапезария" е за 99 бенефициенти, а периодът, през който се реализира услугата е от 13 октомври до 31 декември 2014 г.

Желаещите да ползват услугата могат да подават документи за участие в Центъра за услуги и информация на гражданите в сградата на Община Червен бряг, всеки работен ден от 09:00 до 16:30 часа.

Необходимите документи са: Заявление по образец до мета на Община Червен бряг и копие от лична карта.

За повече информация тел. 0659/94210, Дирекция „Хуманитарни дейности".