В Ловеч предоставиха детски площадки на квартални съвети
В Ловеч предоставиха детски площадки на квартални съвети / dariknews.archive

Община Ловеч предостави официално на кварталните съвети на ж. к. „Здравец" и кв. „Уста Колю Фичето" изградените там детски площадки, съобщиха от пресцентъра на кметската администрация. Съоръженията се дават на кварталните съвети за стопанисване и поддържане.

Площадките за игра на открито за деца от 3 до 12 години са изградени през декември миналата година, всяка струва 27 944 лв., средствата са от целева субсидия за капиталови разходи. И на двете места след поставянето на настилката са монтирани комбинирани катерушки, двойна люлка, клатушки везна и с пружина, въртележки. Изградени са и беседки „Къща за игра", монтирани са пейки, паркови кошчета и метална ограда.

Символично съоръженията бяха приети от председателите на кварталните съвети - Ивелина Каменова на „Здравец" и Поляна Вълчева на „Уста Колю Фичето". Това стана по време на среща на кмета Минчо Казанджиев с кварталните съвети. На нея той съобщи, че общината възнамерява да постави подобни съоръжения и в другите квартали в града, като ще се търси справедливост в разпределението на средствата и ефективност на направената инвестиция. Той призова кварталните съвети за съдействие в опазването и съхраняването на съоръженията и подобренията.