/ dariknews.archive
Търсенето на генерален спонсор на Футболен клуб „Спартак“ е основна задача за предстоящото му представяне в професионалната „Б“ група
След 27 победи, 3 равни и 3 загубени срещи, плевенският футболен отбор на ОФК“Спартак“ влезе в професионалната „Б“ група.

Гласуваха разпределение на средствата за спорт и младежки дейности в Община Плевен

Това стана повод за среща на ръководството на Управителния съвет на клуба в лицето на неговия председател Пепо Петков и Дарин Ангелов да организират среща с представителите на медиите.

„Спартак“ е отново в професионалния футбол, което беше мечтата на цялата спортна общественост и всички привърженици на клуба. Тази идея се зароди още миналото  лято.

Инициативата беше подета от Найден Зеленогорски и обединихме много хора с различни политически, икономически и социални интереси в името на това, да сбъднем наистина нашата цел - да върнем отбора в националния футбол.

Това струваше много и неистови усилия на множество хора. Затова искам на първо място да благодаря на футболистите на отбора, които постигнаха 27 победи, три равенства и само три загуби, с голям точков актив пред втория претендент“.

Това сподели председателят на УС на ОФК“Спартак“ Пепо Петков, като не пропусна да благодари и на треньорите на отбора Красимир Бислимов и Петър Ванков, на спортно-техническия директор Пламен Гетов и на членовете на Управителния съвет Дарин Ангелов, Евгени Генов, Емил Мишев, Величко Великов, Стефан Доровски и Данчо Икономов като представител на ветераните.

Със спортен турнир ученици в Плевен отбелязаха Деня на Европа

Търсенето на генерален спонсор на Футболен клуб „Спартак“ е основна задача за предстоящото му представяне в професионалната „Б“ група, но още по-належащо в следващите буквално дни, е издаването на лиценз на стадиион „Плевен“, за да може на него да се играят домакинските срещи.

Пепо Петков припомни, че стадион „Плевен“ в момента не отговаря на изискванията, но вече е направен оглед от комисия от Община Плевен и в следващите дни ще започне ремонт за освежаване на основната сграда.

Това трябва да стане в много кратък срок и лицензът трябва да бъде получен след месец. След вземане на лиценз ще се търси и вариант за по-сериозен ремонт на стадиона, за да се обнови напълно.

В случай, че не бъде даден лиценз на стадион „Плевен“, има вариант за провеждането на срещите в град Ловеч. Около 600-700 000 лева е сумата нужна за основна поддръжка на отбора годишно.

Това е минимумът. Месечната издръжка в зависимост от броя на мачовете и местата, където се провеждaт е около 30-40 000 лева, стана ясно по време на срещата.