Търси се местен омбудсман
Търси се местен омбудсман / netinfo

Процедурата за избор на обществен защитник в Плевен ще бъде възобновена, това стана ясно по време на сесията на общинския съвет, която се проведе вчера. Съветниците подкрепиха предложението на председателя на местния парламент Георг Спартански. Първият избор на омбуцман преди няколко месеца, не бе успешен.

Назначена беше 7 членна временна комисия ,чийто състав се припокрива с предходната. В комисията всяка представена в общинския съвет политическа сила има излъчен свой представител. За председател на комисията бе избран Христо Каленов от Коалиция "Заедно за Община Плевен". В комисията влизат още Ивайло Атанасов от Коалиция "Заедно за Плевен", Красимир Златев от "Атака", Любомир Петков от БСП, Вахит Арслан от ДПС, Здравко Георгиев от "Солидарност" и Цецка Цачева от ГЕРБ. В 30 дневен срок от датата на първата публикация в местен вестник желаещите да се кандидатират за обществен посредник трябва да подадат документите си в деловодството на Общинския съвет в сградата на община Плевен.

На вчерашното си заседание местния парламент реши от кандидатите да се изисква още медицинско свидетелство и писмена концепция. Временната комисия трябва да оцени всяка кандидатура съгласно определените изисквания. В тридневен срок след провеждане на тази процедура комисията трябва да предложи на Общинския съвет класираните на първите две места.