Трикратен световен шампион по шотокан-до от Плевен се готви за европейско в Латвия
Трикратен световен шампион по шотокан-до от Плевен се готви за европейско в Латвия / ivan.georgiev

От 4-ти до 10-ти април в зимния курорт Банско повече от 50 състезатели - мъже, жени и юноши, се подготвиха за предстоящото европейско първенство, което ще се проведе от 17 до 19 април 2015 г. във втория по население град в Латвия - гр. Даугавпилс.

Сред тях е и Борислава Ганева от Плевен - Трикратен световен шампион за 2012, 2013 и 2014г. по Шотокан Карате-До.

Европейското първенството се организира от Шотокан Карате-До на Обединените нации /Shotokan Karate Do of United Nations /SKDUN/, чийто представител у нас е Българската Федерация Шотокан Карате-До /БФШК/.

„Лагерът премина при отлични условия и разбира се беше много полезен за физическата и психическа подготовка на каратистите. Въпреки безпорните постижения от европейски и световни първенства на нашите състезатели, ние не спираме да работим за тяхното усъвършенстване. Стремим се да подобрим качеството на подготовката и да увеличим вътрешната конкуренция като включваме все повече бойци от долните възрастови групи. За федерацията винаги е било важно не толкова количеството на медалите, колкото качеството на нашите спортисти, не само като каратисти, но и като модели за подражание на младото поколение", коментира техническата подготовка на отбора националният треньор Димитър Тодоранов.