Според Р.Петков ремонт на този кабинет е все едно реанимация на вкочанен труп
Според Р.Петков ремонт на този кабинет е все едно реанимация на вкочанен труп / dariknews

"В кабинета има не явни, а отявлени недоразумения", каза пред журналисти в пресклуба на БТА в Плевен членът на инициативната група на АБВ Румен Петков и посочи някои примери. "Министърът на финансите разговаря 40 минути с чужденец и не може да формулира, какво може да очаква от него. Министърката на Регионалното развитие в момента е в Сингапур. Спират й 90 милиона, по програмата, за която тя носи лична отговорност и тя се развява в Сингапур. Значи за Пламен Орешарски е нормално тази жена да дава две заплати на един човек, два бонуса на един човек и най-нормалното е тя да е в Сингапур, а за България , най-доброто е и Орешарски да отиде в Сингапур и да не се прибира", каза Петков.

Той коментира и министърката на спорта: "Всяка нейна публична поява съсипва усещането за нормалност и не случайно няма кой да я стигне по минути участие в "Господари на ефира", каза Петков и добави, че тя е постигнала "значителен авторитет и гледаемост в това предаване".

"Ремонт на този кабинет е реанимация на вкочанен труп", категоричен е Румен Петков.
Според него, АБВ трябва да заяви много ясно позицията си за необходимост от солиден диалог вляво. "В противен случай поведението на ръководството на БСП ще изведе десницата на власт в България", каза Румен Петков и посочи, че след такава тежка социална и икономическа криза и особено тежка криза на морала, обществото много трудно ще може да понесе едно дясно управление.

"Ние знаем, какво се случи през предишните 3 години и половина управление на десницата - замразяване на доходите, ръст на безработицата и за съжаление ние и сега сме свидетели на небивал ръст на безработицата и имаме повече от 40 000 нови безработни за една година".
Той обясни, че точно за това АБВ е много ясно в своята позиция за широк обществен диалог, определяне на ключови приоритети за развитие на държавата, стабилизационни мерки и провеждането на извънредни парламентарни избори.