/ iStock/Getty Images
Пострадалото момче се подобрява
Първокласник е в кома след побой в училището в плевенското село Бреница.

Агресия в училище: Ученик е с комоцио след побой в Пловдив (ВИДЕО)

Седемгодишното дете отишло до тоалетната, където 14-годишно момиче го ритало в корема и в гърдите.

Инцидентът е отпреди седмица. Малкият  Зоран вероятно е объркал помещенията и влязъл в дамската тоалетна.

По разказ на очевидци, вътре явно става нещо, момчето излиза на бегом, но седокласничка го настига и му нанася побой с ритници в стомаха и гърдите, информира БНТ.

На детето му прилошало, глътнало си езика. Веднага е извикана линейка, която го транспортирала до болницата.

От известно време първокласникът е извън Интензивното отделение. Проверка в учебното заведение ще направи екип на омбудсмана. 

Регионалното управление на образованието (РУО) в Плевен ще излезе с решение по инцидента с пострадал ученик в училището в село Бреница. Това съобщи Албена Тотева - ръководител на управлението.

Бой между ученички по време на междучасие, очевидци снимат без да се намесят

"Сигналът е постъпил в РУО от директорката на училището в селото - за пострадал първокласник след удар от седмокласничка в двора на учебното заведение. По информация на директорката, пострадалото момче се подобрява", каза Тотева.

"Проверката на РУО е назначена на 6 октомври, ден след случая. Експертите на управлението в момента анализират резултатите от нея. При установяване на нарушения, РУО ще потърси дисциплинарна отговорност от ръководството на учебното заведение", бе становището на Албена Тотева.

"От управлението ще бъдат направени предписания и предприети мерки, за да не се допускат подобни инциденти", заяви началникът на РУО.
БНТ/БТА