pleven
pleven / dariknews.archive
Сдружение „Дружество на писателите“ – Плевен отчете тази неделя изминалия творчески сезон. Събитието се проведе в Творческа база „Дачева къща“, където се събраха плевенски творци, за да набележат инициативите за предстоящото тази есен честване на 40 г. от основаване на дружеството.
През изминалия творчески сезон, 11 члена на Дружеството на писателите в Плевен са издали книги. Като особено успешен за сезона беше отчетен рециталът „Лято, ласка и любов“, който беше изнесен на 21-ви юни на оркестрината в Градската градина в Плевен по повод Деня на лятното слънцестоене.
Тази година е юбилейна и за органа на плевенското Дружество на писателите – „Мизия“, който навършва 35 години. От сдружението изразиха тревога, че проектът за съфинансиране на издаването на алманаха не е одобрен поради промяна на правилника на Общински съвет-Плевен.

По повод отбелязването на 40-годишния юбилей на Сдружението на писателите в Плевен се подготвят интересни инициативи, както и срещи с изтъкнати поети и писатели като Георги Константинов, Христо Ганов и Найден Вълчев, които са почетни членове на плевенската гилдия на писателите.