Сашо Златанов-Саке подреди поредна изложба
Сашо Златанов-Саке подреди поредна изложба / archiv.DarikNews

"Той не се нуждае от представяне - това е неговата пета самостоятелна изложба, а иначе е редовен участник в Пролетния и Есенния салон на групата на Плевенските художници, както и в националните изложби, които се организират не само в нашия град". Това каза директорът на Общинска изложбена зала "Христо Бояджиев", Светла Тончева и уточни, че анималистът Сашо Златанов ако не в България, то в Плевен е единственият анималист.

Сашо ЗлатановСаке подреди поредна изложба
netinfo

При откриването на поредната си изложба, художникът Сашо Златанов първо обясни на многобройните гости на събитието, защо псевдонимът му е "Саке":
"Аз не съм почитател на това "божествено" питие, макар и да съжалявам малко, че не съм негово рекламно лице", пошегува се художникът.

Той обясни, че това е една стара история. "Нашият джинс по нашия край е известен като Кери, което идва от "Мустакера", защото някога - преди много години, един от основателите на рода ни е имал голям мустак и от там Мустакера...Кери. И нали съм Сашо, та от там Са-ке...".

Сашо ЗлатановСаке подреди поредна изложба
netinfo

Сашо Златанов-Саке каза, че този път закачката му е към ловците и рибарите, какъвто е и той самия. "Трябва да ви призная, че рибарите лъжат малко повече от ловците", сподели художникът.

Сашо Златанов - Саке, получи букет с цветя от ръководството на Община Плевен и лично от кмета проф. д-р Димитър Стойков.

Сашо ЗлатановСаке подреди поредна изложба
netinfo