Самотна майка от Ловеч стана приемен родител на братче и сестриче
Самотна майка от Ловеч стана приемен родител на братче и сестриче / dariknews.bg

Факт е второто приемно семейство в община Ловеч, в което са настанени две деца, съобщиха от пресцентъра на кметската администрация. Майка, отглеждаща сама своята 12-годишна дъщеря, стана приемен родител на братче и сестриче - на 5 и 6 години.

43-годишната жена разбира за социалната услуга „Приемна грижа" по проекта „И аз имам семейство" към община Ловеч от информационната брошура, издадена от екипа по проекта. Тя решава да се включи, убедена, че всяко дете трябва да има дом и да живее в семейна среда, където да бъде обичано и закриляно.

„Самото попълване на заявлението за кандидатстване за приемен родител вече те прави съпричастен към съдбата на толкова невинни деца, останали без майчината си прегръдка" - казва приемната майка. Преминавайки през обучителната програма за кандидати за приемни родители, младата жена още повече осъзнава философията, че животът на детето в семейство е изключително важен за него, независимо дали това е биологично, осиновителско или приемно.

За смелата си инициатива приемната майка е подкрепена от общински съветници, които дариха парична сума за посрещане на първоначалните нужди на децата.