С вернисаж Арт школа Колорит откри творческия сезон
С вернисаж Арт школа Колорит откри творческия сезон / archive.dariknews

"Започваме сезона с вернисаж, представящ творби на децата от школа Колорит, които са на тема "Селският двор", подготвени за международния конкурс "Розата на Лидице" в Чехия, сподели Майя Ананиева - ръководител на Арт школа Колорит при откриването на специалната изложба по повод старта на новия творчески сезон.

108 отличия от международни конкурси, голяма част от които са най-високите присъждани награди от Португалия, Китай, Япония, Словения, Македония, Беларус, както и от няколко международни конкурса, които вече се провеждат в България бяха обявени при откриването на вернисажа.

С вернисаж Арт школа Колорит откри творческия сезон
netinfo

Преди дни Майя Ананиева се завърна със свои възпитаници от международна среща на младежкото изкуство в Португалия със завоювани 40 награди. Това е 14-то участие в международния пленер.

„Спечелихме два златни медала и 40 дипломи за високи постижения, а след дни ни предстои пътуване до Словения, където ще бъде открита самостоятелна представителна изложба на библейска тема", сподели рководителят на Арт школа Колорит.

„Избрахме да направим вернисажа в Арт-центъта в Плевен - в професионална среда, защото изкуството възпитава и формира не само естетически човека, а и го извисява духовно".

С вернисаж Арт школа Колорит откри творческия сезон
netinfo

Майя Ананиева изрази благодарността си към Община Плевен за предоставеното арт пространство, където подобаващо да се впишат и творбите на децата от школа Колорит.