РИОСВ Плевен информира за Седмицата на мобилността
РИОСВ Плевен информира за Седмицата на мобилността / netinfo
Информационни писма във връзка с предстоящата Седмица на мобилността и Ден без автомобили изпрати РИОСВ Плевен до общините в Плевенска и Ловешка област. В писмото са посочени двата начина, чрез които всяка община може да се включи в европейската инициатива – като участваща или като поддържаща.

Регистрацията се извършва онлайн чрез страницата на Европейската седмица на мобилността на адрес http://www.mobilityweek-europe.org. Градовете, които ще се регистрират като участници, трябва да организират инициативи във всеки от дните през Седмицата на мобилността – от 16 до 22 септември. В програмата е предвидено да има и Ден без автомобили. Попълва се и специална харта, която се изпраща в МОСВ. Поддържащите инициативата се регистрират, като декларират че подкрепят усилията на европейската общност за намаляване на влиянието на транспорта върху климата, но не е задължително да имат инициативи през всичките дни от Седмицата на мобилността.

България ще се включи за шести път в инициативата. Водещата тема за 2008 г. на Европейската седмица на мобилността, определена от Европейската комисия е „Чист въздух за всички! Просто мечта или възможна реалност?”