kop4ev
kop4ev / dariknews.bg
За 23 път от 12 до 19-ти юли тази година ще се проведе походът „По стъпките на Апостола“. 264 е рекордният брой на участнициите в него тази година. Те са разпренелени в 12 групи, обединени в 7 лъча. Това обявки пред медиите д-р Галина Цветкова - председател на Общинския комитет "Васил Левски" в Плевен.

Тя добави, че желаещите са всъщност повече, но форматът не позволява по-големи обеми, поради ограничението на местата в хижите.
140 са учениците от плевенски училища като най-много са от Математическата гимназия. В единия от седемте лъча пък ще участват три поколения походници.
 
Васил Копчев, който е създател на похода „По стъпките на Апостола“ сподели: „Ако сме длъжници на някого, това са младите хора на България“. Той припомни накратко историята на похода, създаден от него през 1995 г. Васил Копчев изказа благодарност на Община Плевен, която от 2001 г. неизменно подкрепя инициативата.

Официалното откриване на похода „По стъпките на Апостола“ ще се състои на 11 юли от 18:30 часа пред паметника на Васил Левски в Плевен.
На 18 юли в родното място на Васил Левски – Карлово, ще бъде представен филм за похода „По стъпките на Апостола“, който ще направят млади походници по време на преминаването на Стара планина.

В рамките на програмата за отбелязването на рождението на Васил Левски в Карлово ще се играе и постановката „Разпитът“ с участието на Веселин Плачков и Христо Мутавчиев.