Регионалната библиотека и НУХр.Ботев проведоха съвместно занимание
Регионалната библиотека и НУХр.Ботев проведоха съвместно занимание / hr.botev

На 18 декември 2015 г. по програма „Семейство, училище, библиотека - заедно можем повече" и по повод предстоящите коледни празници, Павлина Цветкова - отдел езици, Искра Цакова и Севдалина Цолевска - детски отдел при РБ „Христо Смирненски" - гр. Плевен и ученици от 3 клас на НУ „Христо Ботев" - Плевен, с класен ръководител Анелия Савчева и преподавател по английски език г-жа Ралица Цветанова, съвместно проведоха културологично интерактивно занимание.

Децата, разделени на три отбора - „Сурвакари", „Коледари", и „Merry Christmas", представиха основни акценти на Коледа в България и Англия.
Беше подготвена драматизация на английски език, а родителите се включиха в състезанието между отборите, които отговаряха на коледни въпроси и решаваха кръстословици на коледна тематика.

Талантливите деца от класа танцуваха стандартни танци и ръченица, пяха коледни песни, а малките сурвакари сурвакаха за здраве и късмет библиотекарите и читателите.

Регионалната библиотека и НУ"ХрБотев" проведоха съвместно занимание
netinfo


„Традиция стана съвместната работа с РБ „Христо Смирненски". Учениците не само заемат и четат книги, но и с желание се включват във всички мероприятия, организирани от библиотеката, подходящи за тяхната възраст. Привличаме и родителите да участват в нашата работа - скоро децата направиха интервю с тях на тема „Любимата книга на моето детство" и заедно четохме незабравимите и неостаряващи произведения.

Чрез четене на художествена литература възпитаваме малките ученици в човешки добродетели, в начини да изразяват положителните си емоции и да се справят по-добре с отрицателните" - сподели директорът на училището Цветелин Горанов.