/ IStock
Задържани са двама мъже
Разкриха незаконна лаборатория за синтетична дрога, съобщиха от полицията.

Операцията за противодействие на престъпления, свързани с производство и разпространение на наркотици на територията на Плевен, е проведена на 1 юни.

Откриха мобилна нарколаборатория край Ботевград (СНИМКИ)

В рамките на полицейските действия е извършено претърсване в жилище в плевенския квартал „Мара Денчева“. В момент на приготвяне на наркотици били установени двама мъже - 38-годишен плевенчанин и 36-годишен мъж от Червен бряг.

Виждайки униформените, по-младият започнал да замеря с предмети и да залива служителите с течност с остър мирис, оказал яростна съпротива при задържането, което наложило използването на белезници и стоп патрон. Заради получените повърхностни рани, му е оказана медицинска помощ.

Разкриха нарколаборатория в ловешко село (СНИМКИ)

В апартамента криминалистите открили и иззели прекурсори и материали, пластмасово шише с тъмна мътна течност, стъклено бурканче, три пликчета и две пластмасови кутии, съдържащи бяло кристалообразно вещество, други две кутии -  с червено прахообразно вещество и с гранули, хартиен свитък със суха зелена тревиста маса, черен найлонов плик с пет блистера, електронна везна, седем пластмасови бутилки с прозрачна течност, стъклена колба с полепнало по стените бяло вещество, сгъваем нож, два мобилни телефона.

Предстоят експертизи. За случая е уведомена прокуратурата, разследването продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.