Разказът на жена, принудена от приятеля си да проституира/видео/
Разказът на жена, принудена от приятеля си да проституира/видео/ / нова тв

Историята на една жена, която твърди, че мъжът й я кара да проституира. Руска Кирчева от Червен Бряг разказва и как е успяла да избяга. За бягството плаща висока цена - децата си.

Преди няколко дни 31-годишната Руска се спасява от кошмара в Гърция и се прибира в родния си Червен Бряг, допълва Нова телевизия.

В южната ни съседка тя била принуждавана да проституира от мъжа, с когото живеят на семейни начала.

Преди да срещне Злати Златев, Руска е самотна майка с две дъщери - на 7 и 9 години. С бившия й съпруг са разделени от седем години. Така тя се мести заедно с дъщерите си в град Левски, в дома на Злати Златев. След това решават да заминат за Гърция. Когато отиват там и се настаняват на квартира, Руска разбира, че трябва да проституира. Приятелят й дори й посяга.

За нощите в Гърция Руска не иска да си спомня. След четвъртата работна нощ тя успява да избяга.

„Когато казах, че не искам да работя, неговият баща заплаши, че ще даде децата ми в „Закрила на детето" и ще каже, че работя като проститутка и не си гледам децата. Обадих се на мой познат в България и ми изпратиха пари да избягам от него. Обадих се на моя брат да отиде и да ми прибере децата", разказва Руска.

Оказва се обаче, че двете й дъщери не са там. Бащата на Злати поискал 1000 лева, за да ги даде. Руска се обръща към Агенцията за закрила на детето, откъдето разбира, че те са в приемно семейство. Подава жалба в полицията в Червен Бряг срещу Злати Златев и баща му.

Кои са Злати Златев и баща му Върбан Златев? Върбан е известен в Левски с участието си на местните избори в града през 2011 г. и 2015 г. През 2011-а е упълномощен от Цветелин Кънчев да представлява „Евророма", а четири години по-късно е представител на партия „Солидарност" и втори в листата за общински съветници.

Върбан Златев, от своя страна, заяви, че такава майка, която работи като проститутка, не заслужава децата си. Злати Златев разказва и друга версия, която е абсолютно противоположна на тази на Руска.

Сега Руска иска да си получи децата си обратно. В прокуратурата в Плевен няма образувани дела срещу Върбан Златев и сина му. Не е ясно и разследвани ли са те до момента. До месец Руска Кирчева ще получи отговор ще върне ли отново децата си.

Междувременно от Агенция „Социално подпомагане" съобщиха, че двете деца са настанени в две приемни семейства в Свищов. Приемните майки са две сестри, които живеят в една къща с общо домакинство, поради което децата поддържат непрекъснат контакт помежду си, което съхранява емоционалната им връзка. Двете момичета се чувстват добре и са спокойни.

Източник: Нова телевизия