Приключиха ремонти на улици в Ловешко за близо 130 хил. лв.
Приключиха ремонти на улици в Ловешко за близо 130 хил. лв. / archive.dariknews

Почти 130 хил. лв. са изразходени до момента в община Ловеч за ремонти на улици, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Цялостно преасфалтирани са участъци от три улици - две в Ловеч и една в село Баховица. Средствата - около 83 хил. лв., са от целева субсидия за капиталови разходи. Със собствени бюджетни средства (42 хил. лв.) е изпълнен ремонт на общинския път Българене - Малиново - Стефаново (9 км) - почистени са банкетите, поставена е маркировка, изрязани са храстите. Близо 4000 лв. собствени средства са вложени за обезопасяване на всички кръстовища от общинската пътна мрежа, и тук са почистени банкетите и са изрязани клоните и храстите.

Тези дни предстои подписване на договори с изпълнители на строително-монтажни дейности за реализация на още шест ремонта. Със средства от целевата субсидия за капиталови разходи ще бъдат финансирани ремонтът на моста за с. Пресяка и основните ремонти на общинската пътна мрежа в участъка от пътя Горан - Владиня (2,6 км) и в участъците от пътища в кв. Продимчец и селата Малиново, Баховица, Чавдарци и Слатина. Основните ремонти включват цялостно преасфалтиране.

Със собствени средства предстои извършване на текущи ремонти на уличната мрежа в града (5500 кв. м) и в селата (5600 кв. м). Пак със собствени средства ще бъдат ремонтирани общински сгради и площи в населените места.
Очаква се ремонтите да приключат до края на ноември.