/ dariknews.archive
„Хемус минимум 10 % ще вдигне БВП, минимум, като начало. Виждате надолу по Марица, по Тракия, по Струма от инвеститори в момента има недостиг на работници. Защо? Защото има пътища. Обхода на Ловеч става добре, но стане ли този път догодина, значи и на Плевен трябва обход.

Бойко Борисов инспектира работата по пътен възел Плевен-Ловеч на АМ"Хемус"

Колкото повече се вдигат производството и индустрията, толкова повече се налага да се правят тези обходи, защото иначе се задръстват градовете. Сега всичко минава през Плевен”. 

Това каза в Плевен премиерът Бойко Борисов, който инспектира работата по изграждането на АМ „Хемус” недалеч от плевенското село Ралево. „До края на 2020 година ще има магистрала до тук.

borisov
dariknews.archive

Аз отговарям на тази ливада след две години да има и заводи. В Шумен отивам на поредния  завод. Видяхме в Кърджали, в Русе миналата седмица. Една държава се гради с труд.

Кога ще е готова цялата магистрала „Хемус“?

Това, което правим ние, ще го ползват хората 50-60 години и нагоре.”, каза още премиерът. Той бе категоричен, че толсистемата е справедлива. „Въпросът е да го направим така - тежкия трафик, който износва най-много пътните съоръжения, да си плаща.

Премиерът Борисов: С построяването на "Хемус" БВП ще се вдигне с поне 10-20%

С тези пари да се поддържат старите пътища, защото сега минах и на Хемус по мостовете. Правим мостовете на практика нови и то при работеща магистрала, което е още по-трудно”, каза Борисов. „Ако сме търпеливи мисля, че август ще започнем и 2 лота-Търново-Русе. Парите сме ги заделили в отделна сметка. На 20 дена ги проверявам.”, допълни той.

Заедно с премиера днес на обекта на АМ „Хемус” бяха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, областният управител на Плевен Мирослав Петров, кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.