Преглед на печата
Преглед на печата / dariknews.bg

В броя на вестник "Посредник" този четвъртък пише:

Кой отговаря за борбата с кърлежите и комарите и какви мерки се предприемат

Защо пчелари и фермери стягат национални протести с подкрепата на биопроизводителите

Ще гледаме ли стрптийз в новото заглавие на плевенския театър

В какво амплоа е Пе4енката в поредния й клип заедно с Веско Ешкенази

Как Професионалната гимназия по туризъм посреща 17-я си рожден ден

Кога и с кого, футболистите ни ще играят контрола.

Във вестник BG-Север тази седмица пише:

"БСП в Плевенско преследва победа с поне 4-ма депутати" е водещото заглавие на 13-тия за годината брой на седмичника "BG Север". Местните социалисти смятат, че с балансираната си листа и с приоритетите в програмата им за следващия мандат ще успеят да постигнат убедителна победа в региона на предстоящите парламентарни избори. На 4 стр. в броя ще намерите информация за листите и намеренията на други политически сили.

Само бой оправя наглите крадци, твърдят собственици на разбити вили в местностите около Плевен. Един от тях дори заявява, че повече не иска да плаща данъци за унищожения си имот. Подробности ще намерите на 3 стр.

„Очаква се дъмпинг с вносни яйца и агнешко за празниците" е заглавието на основния материал на бизнес страницата, от който ще научите какви опасности крие вносът на нереализирани на западните пазари „великденски" стоки.

Обявените крути мерки няма да спрат преписвачите на предстоящите матури, защото в заверата участват родители, учители и дори училищни директори, твърди изданието на своята 6-та страница.

Водещата културна новина за седмицата е гостуването в Плевен на Слава Рачева и нейния Педя човек, които дадоха старт на Маратона на четенето в Регионалната библиотека.

На „Спартак" му прилича да е в „А" група, но трябва да се свърши много работа, твърди в интервю за вестника новият старши треньор на синьо-белите Стефан Колев. А на 15 стр. ще разберете как се справиха плевенските футболисти в първия си мач под негово ръководство.

Кога и как центърът на Плевен е добил сегашния си вид ще научите от 9 стр.

Кои плевенски рок банди разтърсиха клуб „Галакси", защо разводът между съпрузи вече се превръща в пореден повод за празнуване и кой известен рожденик трябва да почерпи тази седмица ще разберете от 16 стр.

В броя ще намерите още т.в. справочник, много любопитни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.