Представят окончателния вариант на Плана за управление на речните басейни в Дунавския район
Представят окончателния вариант на Плана за управление на речните басейни в Дунавския район / Люба Нинова

Басейнова дирекция Дунавски район ще представи на членовете на Басейновия съвет окончателния вариант на Плана за управление на речните басейни в Дунавския район (ПУРБ) на първото за тази година редовно заседание, информират от пресцентъра на дирекцията. Заседанието ще се проведе днес от 11.00 часа, в заседателната зала на плевенската дирекция на ул. "Чаталджа" №60, ет. 7. 

На предишните заседания на Басейновия съвет е представен самият проект на Плана за управление, Екологичната оценка, SWOT анализът и Оценката за съвместимост на проекта на Плана. Членовете са запознати с актуализираната след консултациите с обществеността Програма от мерки и с инвестиционния й анализ. Басейновият съвет е държавно-обществена консултативна комисия, която има за цел да подпомага дейността на басейновата дирекция при провеждането на политика по управление на водите. Целта е да се осигури единно и балансирано управление на водите, защита на здравето на населението, съхранение на естествените природни комплекси и устойчиво развитие на басейновия район.

В състава на съвета влизат представители на държавната и териториалната администрации, на водоползватели, на неправителствени, правителствени и научни организации, имащи отношение към водните ресурси.