Правителството провежда изнесено заседание в Ловеч
Правителството провежда изнесено заседание в Ловеч / dariknews

Изнесено заседание ще проведе Министерски съвет днес в Ловеч. То е от 10:30 ч. в сградата на областната администрация. Проектодневният ред включва и две точки, касаещи Ловешка област - за безвъзмездно прехвърляне правото на собственост върху имот - частна държавна собственост, на общините Ловеч и Троян. Вносител е министърът на регионалното развитие. С други две подобни решения се предвижда държавни имоти да бъдат предоставени и на Национална компания „Железопътна инфраструктура", и на Държавната комисия по хазарта.

Във фокуса на вниманието на правителството са още доклад за националния баланс на запасите и ресурсите на подземни богатства у нас; приемане план за изпълнение на стратегията за развитие на държавната администрация за периода 2014-2015 г.; утвърждаване броя на приеманите за обучение студенти и докторанти във висшите училища и научните организация през следващата учебна година и др.

На заседанието ще бъдат дискутирани изменения и допълнения на два закона - за медицинските изделия и за авторското право и сродните му права, както и на Правилника за прилагане на Закона за народната просвета.

По-късно през деня министър-председателят Пламен Орешарски ще се срещне с кметовете на общини от Ловешка област, след което ще разговаря с представители на бизнеса от региона.
Това е третото изнесено заседание на правителството след Видин и Бургас.