abv
abv / dariknews.archive
ПП АБВ е пред сключване на коалиционно споразумение с БЗНС „Ал. Стамболийаки“ за съвместно явяване на предстоящите местни избори, които ще се проведат на 27-ми октомври тази есен. В Плевен АБВ ще се яви на изборите със самостоятелна листа за общински, обхващаща широк спектър от професии от областта на културата, здравеопазването, учителското и спортното съсловие. Това каза на пресконференция в пресклуба на БТА в Плевен областният координатор на АБВ - Цветан Антов.

abv
dariknews.archive

„Трябва да се представим достойно, за да подобрим живота на гражданите. Това ни е целта“, каза Цветан Антов като подчерта, че Плевен е град с бързо намаляващо население като това се отнася и за малките общини.
В Никопол АБВ ще се яви с кандидат за кмет Любомир Мачев, който е зам.-кмет на Община Никопол и общински председател на партията. Там листата ще бъде пълна  - с максимален брой кандидати за кметове на кметствата. В Белене кандидат за кмет от АБВ ще бъде Красимир Грунчев, който е общински председател на партията. 

abv
dariknews.archive

В Левски също АБВ ще се яви със самостоятелна листа за общински съветници, както и с кандидати за кметове на кметства, а по отношение на кметския пост в Община Левски още не е взето решение дали партията ще излезе със свой кандидат или ще подкрепи някого. В Гулянци също ПП АБВ ще се яви с пълна листа.
Лидерът на ПП АБВ Румен Петков припомни, че на миналите местни избори в Червен бряг беше избран кмет, подкрепен от „Гражданско обединение за развитие на Червен бряг“, от което част е АБВ. „Водим активен диалог с инж. Данаил Вълов и е въпрос на време да оформим окончателната позиция“, уточни Румен Петков като изрази надежда "Прокуратурата да прекрати необоснованите обвинения" по отношение на настоящия кмет на Община Червен бряг.

abv
dariknews.archive

редседателят на ПП АБВ Румен Петков отправи призив към плевенчани да направят разумен на 27-ми октомври: "Решението на Плевен и региона е в разумния избор. Трябва да си дадем сметка, кой какво направи и кой, какво не направи. Плевен е градът с най-богата спортна история в Северна България и ГЕРБ унижиха плевенския спорт. Плевен е единственият спортен център с много силно развит спорт и в който има направен един басейн в едно училище и плевенчани трябва да си дадат сметка за това, което не ни се случва", заяви Петков. 

abv
dariknews.archive