/ БТА
Плажът на Никопол се превръща в една от атракциите на крайдунавския град. Златист пясък, широка ивица и прохлада, която идва от реката, привлича все повече жители на града и туристи. Снимки от атрактивното място за няколко дни станаха хит в социалните мрежи.

От Общината са се постарали да облагородят плажа, който видимо се поддържа чист. Оформени са места за снимки, а посетителите минават под своеобразна арка, за да стъпят на топлия пясък.

БТА

Искаме да покажем, че Никопол е интересно място за разходки, за туризъм, тук има какво да се види, каза пред БТА кметът на общината Ивелин Савов. 

БТА

По инициатива на общинската управа през това лято на плажа се състояха две събития, които привлякоха стотици гости на града. АТВ събор и кръг от националния шампионат по водомоторен спорт доведоха в Никопол търсачите на силни емоции и висок адреналин. 

БТА

Важно е да се знае, че къпането в река Дунав в този участък е забранено. Поставени са и информационния табели, спасители на плажа няма. Това обаче не пречи всеки, който пожелае да направи една различна разхода, да избере Никопол и да се наслади на гледката от брега на Дунав.

БТА

БТА