/ iStock/Getty Images
"Регионалната здравна инспекция в Плевен организира за поредна седмица в събота и неделя изнесен мобилен кабинет за имунизация с първа игла с ваксина срещу COVID-19 в центъра на града за улеснение на гражданите", съобщи д-р Илиян Минчев - директор на инспекцията.

В Плевен ваксинират на открито през почивните дни

Пунктът ще бъде разположен до храма-мавзолей "Свети Георги Победоносец", на централния градски площад "Възраждане". Кабинетът ще работи от 08:00 до 13:00 часа с всички разрешени за употреба в страната ваксини срещу COVID-19. Имунизацията ще се извършва след представяне на документ за самоличност.

В Плевен продължава кампанията "Да" на ваксинацията", допълни д-р Минчев. Към нея досега се присъединиха всички мотоциклетни клубове в града, фолклорният танцов клуб "Северняците" с ръководител Джейлян Демирев, и световният шампион по бокс Детелин Далаклиев.

Ваксините срещу COVID-19 не са „експериментални“

Те призоваха съгражданите си, които отлагат имунизацията, да използват периода на ниска заболеваемост от коронавирус в региона и страната и да се ваксинират.

В Плевен първи си поставиха ваксина срещу коронавирус, при пристигане на първите количества препарати, проф.д-р Славчо Томов, в качеството си на лекар и ректор на Медицинския университет в Плевен, и ръководствата на основните здравни заведения в областния град.
БТА