От Коалиция за България е председателят на РИК-Плевен
От Коалиция за България е председателят на РИК-Плевен / obl.admin

Представителите на политическите партии от Плевенска област се споразумяха за състава на РИК за 15 МИР за предстоящите на 5 октомври 2014 г избори за народни представители, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Плевен.

 

На проведеното при областния управител заседание присъстваха представители на ПП„ГЕРБ", КП„Коалиция за България", ПП„ДПС", ПП„Атака", КП„Реформаторски блок" и КП"България без цензура, ВМРО-БНД,Земеделски Народен Съюз, Движение"Гергьовден".

 

 

Илиян Йончев припомни разпределението на квотите на партиите и коалициите в РИК, както и законовите изисквания ръководството да не е от представители на една политическа сила. Участниците в консултациите се обединиха около предложението председател на РИК за 15 МИР да е представител на  КП„Коалиция за България", секретарят да е от ПП„ГЕРБ", заместник-председателите да са представители на ПП„ДПС" и ПП„Атака".

 

 

В изпратеното до ЦИК предложение за състава на РИК- Плевен са включени: председател: Боряна Предолова, заместник председатели: Василка Митева и Николина Добрева, секретар: Татяна Георгиева, както и 11 членове, допълнени от 6 резервни имена. Съставеният протокол бе подписан от представителите на политическите сили. Той ще бъде предоставен в законовия срок на ЦИК.