/ dariknews.archive
Окръжна прокуратура-Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение и причинил произшествие с един загинал. Обвинението срещу мъж е за това, че на 13 октомври 17 г. към 11.45 часа на път град Плевен по посока град Русе, при управление на лек автомобил "Опел"- Вектра, нарушил правилата за движение.

Предадоха на съд шофьор, нарушил правилата за движение и блъснал пешеходка

Като водач не контролирал непрекъснато управляваното от него МПС; при избраната скорост, не се съобразил с характера и интензивността на движението в пътния участък, за да бъде в състояние да спре пред всяко предвидимо препятствие, не намалил скоростта и не спрял при възникнала опасност за движението, породена от настигане на предно движещо се с 50.23 км./ч. в същата посока, МПС /лек автомобил „Трабант“/; движел се с превишена скорост от 94.72 км./ч.; не се движил на такова разстояние от движещото се пред него в същата пътна лента МПС, за да може да избегне удряне в него, когато то намали скоростта или спре рязко и причинил по непредпазливост на мъж наранявания, довели до неговата смърт.

Обвиняемият шофирал от Плевен  по посока Русе, като настигнал лек автомобил  „Трабант“, който се движил в същата лента за движение. Обвиняемият се движил със скорост значително по-висока от тази на предно движещият се автомобил.

Румънски гражданин, причинил катастрофа със загинали и ранени отива на съд  

В процеса на приближаване отзад към автомобил Трабант, задействал спирачки, но воденото от него МПС продължило да се движи напред и предна дясна част на Опел блъснала задна лява част на Трабант. От действие на тангенциални сили двете МПС се завъртели. При произшествието, водачът на трабанта получил тежки наранявания в резултат, на които починал.
 
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.