/ dariknews.archive
Районна прокуратура-Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение и блъснал пешеходка. Обвинението срещу него е за това, че на 04 ноември 2017 г. в Плевен, на пешеходна пътека пред ЖП гара-Плевен, при управление на лек автомобил „ВАЗ 2101“, нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил средни телесни повреди на жена на 75 години.

Обвиниха трима полицейски служители от Плевен в кражба на цигари за над 2,3 млн лева

Престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от една до шест години и „лишаване от право да управлява МПС“.

Обвиняемият се придвижвал по ул. “Иван Миндиликов“ и приближавал сградата на ЖП гара-Плевен. Непосредствено срещу входа на ж.п.гарата имало пешеходна пътека тип „зебра” и светофарна уредба.

Предадоха на съд рецидивист, набирал непълнолетни с цел проституция

Преминаването на пешеходците било регулирано с двусекционна светофарна система. За управлението на светофарната уредба имало бутон, който пешеходците следва да натиснат, за да им бъде разрешено преминаването.

По същото време, когато обвиняемият, с автомобила си, приближавал към пешеходна пътека, там се намирала пешеходката.75-годишната жена не знаела, че преди да премине по пешеходната пътека трябва да натисне бутона за светофарната уредба и предприела преминаване през пътя по пешеходната пътека.

Румънски гражданин, причинил катастрофа със загинали и ранени отива на съд  

Обвиняемият виждал, че за него преминаването е разрешено, като късно възприел намиращата се на пътното платно пешеходната. Натиснал спирачката на автомобила, но не успял да спре своевременно.

В резултат на ударът пострадалата получила телесни увреждания. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.