/ dariknews.archive
Със заповед на кмета на Община Никопол д-р Валерий Желязков е обявено частично бедствено положение в кметствата Въбел и Любеново със срок на действие 5 дни от датата на обявяването му.

Удължиха неучебните дни за общините Плевен, Левски, Никопол, Белене и Долна Митрополия

Това въвежда в изпълнение общинския план за защита при бедствия в частта „Защита при обилни снегонавявания и обледявания”. Писмено кметът на Никопол е поискал от  началника на отбраната ген.-лейт. Боцев разрешение военна техника от поделението в Белене да бъде насочена към критичните участъци.

От републиканската пътна мрежа затворен за движение е само пътят Никопол – Лозица. „Роторен снегорин на Областно пътно управление – Плевен е пренасочен към този път, за да пробие снегонавяванията”, увери заместник – областният управител д-р Красимир Трифонов.

Обявено е частично бедствено положение в Белене

Отменено е бедственото положение в Община Белене. Бедстващият възрастен човек е спасен. Здравословното му състояние е добро. Пътищата Петокладенци – Стежерово и от разклона за Кулина вода до селото са отворени за движение.

От община Белене благодариха на ръководството на областна администрация  - Плевен и на 55 –ти инженерен полк Белене за бързата реакция в тази критична ситуация.

Румънско семейство с малко дете са били сред закъсалите в отсечката Лозица-Никопол

Временно преустановено е движението на МПС по следните пътни направления Божурица Рибен, Тръстеник – Славовица, Никопол – Въбел – Любеново, Дебово – Новачене. По всички направления има обходни маршрути.

Останалите пътища на територията на област Плевен са проходими при зимни условия. Изисква се повишено внимание на пътя, защото снеговалежът продължава и днес. Няма постъпили сигнали за населени места без ток и бедстващи хора на територията на Област Плевен.