/ dariknews.archive
Личен състав и техника от Сухопътните войски оказаха помощ на бедстващи хора в усложнената зимна обстановка в област Плевен тази нощ.

Военнослужещите са от състава на формированието за овладяване и преодоляване на последствията от бедствия за действие при зимни условия на 55-и инженерен полк – Белене, уточниха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Пътищата в областта са проходими при зимни условия. Затворен е само пътят Въбел-Любеново.

Военнослужещите са разчиствали часове наред пътни участъци и са оказвали съдействие на бедстващи хора, сред които и един чужд гражданин, в района на селата Лозица, Любеново и Въбел, община Никопол, област Плевен.

Специализирана военна техника от Белене разчиства района между Лозица, Любеново и Въбел

Изтеглени са автомобили, попаднали в огромни преспи. Някои от тях са били придружени до град Белене, където пътниците им да пренощуват. Разчистен е пътен участък от с. Лозица до гр. Никопол и обратно до град Белене. Действията са продължили до 2:00 ч. тази сутрин.

За Дарик, директорът на Областно пътно управление-Плевен инж. Ивайло Денчев коментира пътната обстановка в областта: „Няма проблеми по пътищата в Област Плевен. Остава затворен пътят Лозица – Никопол, като по всички други пътища е пробито, разширено, осолено и опесъчено“.

Инж. Денчев добави, че в района на затворения участък е имало и румънско семейство с малко дете, които са били освободени първи.