Николай Нанков бе топло посрещнат на празника на спортен клуб в Троян
Николай Нанков бе топло посрещнат на празника на спортен клуб в Троян / gerb.lovech

Народният представител, избран от листата на ПП ГЕРБ, Николай Нанков бе посрещнат на 6 юли като „най-голям приятел и човекът с главно „Ч" на празника на клуб „Осмос" - Троян". С тези думи домакинът Милен Петков, председател на клуба, представи Нанков на събитието по повод 40-годишнината от създаването на спортната организация по воден туризъм, което се състоя на водната база на язовир „Сопот", където се проведе слалом в плитки води за едноместен и двуместен каяк за девойки, младежи, мъже, жени и ветерани. В надпреварата участваха повече от 30 състезатели от различни клубове - ТЕЦ „Марица изток 2", „Академик" - Плевен, „Мургаш" - София, клубове от Варна и Русе. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ - Ловеч.

„Много сме развълнувани от това, че Николай Нанков е с нас, защото той реши съдбата на нашия клуб още като областен управител, после като зам.-министър, той единствен повярва в нас и направи това, което други отказваха с едничката цел да откраднат съграденото от няколко поколения през последните 28-30 години. Всичко тук е построено с доброволен труд и спомоществувателството на троянски фирми. Но собствеността на базата бе неуредена, а благодарение на разбирането и изключителната подкрепа на Нанков ние имаме възможността в следващите 10 години да ползваме безвъзмездно и да стопанисваме тази база", обясни Милен Петков.

През всичките тези години, клубът е правил многократни опити за уреждане на собствеността на базата, изградена от него, но всички те са били безуспешни. „Много правителства се сменяха, много областни управители минаха, но никой не ни подаде ръка в името на тези млади хора, които спортуват тук", обясни още Петков.

По неговите думи, „докато властваха други хора с други политически намерения всички имаха една цел - да присвоят базата, да вземат нашия труд, да отнемат на младите около нас възможността да се развиват и физически, и духовно, защото тук са събрани три поколения любители на този спорт".

Николай Нанков бе топло посрещнат на празника на спортен клуб в Троян
netinfo

„Нашето призвание е да научим всеки, който пожелае, да гребе и го правим постоянно. Тук всяка година провеждаме летни палаткови лагери, в които по 30-40 деца се учат да обичат планината, да оцеляват, учат се да пазят природата, учат се да бъдат граждани", разказа за дейността на клуба Милен Петков, като подчерта, че акцентират заниманията в лодководене и плуване.

Той бе категоричен, че идеята да се гради и да се обучават децата е надпартийна.
„Ние тук сме хора с различни политически убеждения, но посрещаме Николай Нанков като нашият народен представител, истински приятел, но преди всичко като човек, който единствен ни подаде ръка, повярва в нас и реши нашите проблеми реално, проблеми, които всички преди него пренебрегваха и дори неглижираха".

След спортното състезание, Николай Нанков награди участниците с медали и грамоти, а самият той получи юбилейна тениска на спортния клуб с най-големи благодарности от името на всички членове и гости за това, че е помогнал и дал възможност на клуба да се развива, съхранявайки базата си, строена с доброволния труд на поколения в името на спорта.

Николай Нанков бе топло посрещнат на празника на спортен клуб в Троян
netinfo

От своя страна Нанков изтъкна, че той и ПП ГЕРБ, винаги ще подкрепят спорта и възможността децата и младите хора да имат такова кътче, където да се развиват и възпитават. По повод юбилея, ПП ГЕРБ подари на клуба информационен сайт.