/ obl pleven
Областният управител Мирослав Петров уважи тържественото откриване на новата учебна година в НУ „Христо Ботев” в Плевен. „Първият учебен ден е вълнуващ момент за всички – за учениците, родителите, учителите, но особено значение има той за първокласниците. Прекрачвайки за първи път прага на училището, вие, мили деца, навлизате в необятния свят на знанието. Любознателни… упорити… и изпълнени с надежди и очаквания…”, каза областният управител Мирослав Петров.

oblastna administraciq
obl pleven

Той подчерта, че училището изисква отговорност и постоянство. Но то е място за откриване на нови измерения в представите за света, природата, човека, науката, изкуството и дори собствените възможности. „Бъдете смели откриватели, водени в това пътешествие на знанието от вашите учители.”, призова учениците в НУ „Христо Ботев” господин Петров.

Председателят на ОбС пожела успешна учебна година на Математическа гимназия „Гео Милев“ (СНИМКИ)

Областният управител пожела на учителите да бъдат  все така всеотдайни, разбиращи и откликващи на детското любопитство, а на родителите - търпение и находчивост, за да насърчават с любов талантите на своите деца.

oblastna administraciq
obl pleven

Тържеството продължи с концертна програма, подготвена от възпитаниците на НУ ”Христо Ботев”, а официален старт на учебния процес даде звъна на първия училищен звънец.

Пожелания за успешна нова учебна година отправиха и заместник-областните управители Татяна Божинова и д-р Красимир Трифонов, които бяха официални гости днес съответно в НУ „Патриарх Евтимий” и МГ „Гео Милев”.

В приветствието си към учениците от НУ „Патриарх Евтимий” госпожа Татяна Божинова пожела на добър час на ученици и учители. Тя се обърна специално към първокласниците, насърчавайки техния интерес и любопитство към учението. В словото си за празника Божинова благодари на учителите за любовта и вниманието, с които поемат грижата за образованието на „тези прекрасни и умни деца”.

103-ма първокласници прекрачиха прага на НУ "Христо Ботев"- Плевен (СНИМКИ)

„Като бивш възпитаник на плевенската математическа гимназия за мен е чест да бъда днес сред вас”, каза д-р Трифонов. Той отбеляза, че за имиджа на това учебно заведение по категоричен начин говори лидерската позиция, която то заема неоткллонно десетилетия наред.

oblastna administraciq
obl pleven

„И днес МГ „Гео Милев” остава една от елитните гимназии в Плевен, подготвяща успешни млади хора, решени да развиват своя потенциал”, отбеляза д-р Красимир Трифонов.

oblastna administraciq
obl pleven