Минчо Казанджиев връчи бюджетите на детските заведения
Минчо Казанджиев връчи бюджетите на детските заведения / netinfo

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев връчи официално бюджетите на целодневните детски градини и обединените детски заведения днес. Техният бюджет се формира от средства по стандарти за делегираните от държавата дейности през 2008 година и средства от местни приходи, което прави общо 3 040 040 лв.

По държавни стандарти сумата е 2 005 540 лв., от които 1 605 640 лв. са за децата от 1 до 5 години в ЦДГ и ОДЗ и 399 900 лв. за шестгодишните деца. С тези средства са подсигурени заплатите и обезщетенията на щатната и извънщатна численост на персонала, осигурителните вноски върху тях и част от издръжката/средства за квалификация на педагогическия персонал, за здравословни и безопасни условия на труд, за закупуване на помагала на децата от подготвителните групи.

Първоначалният план за местната дейност „Целодневни детски градини” възлиза на 1 034 500 лв. Това са средствата за храна, облекло на персонала, материали, вода, горива, ел.енергия, външни услуги, командировки, текущи ремонти на всички детски градини за 160 000 лв., основни ремонти за 40 000 лв. на ЦДГ ”Радост”, „Първи юни” и „Зора”.

Предвидени са средства за закупуване на десет броя климатици и проучване и проектиране на разширение на ЦДГ ”Първи юни”.