barometar
barometar / netinfo
Сдружение "Младежко бюро за социални услуги и граждански инициативи" - Плевен за пореден път е приемна структура на Младежки информационно-консултантски център/МИКЦ/ "Барометър" - Плевен.
Центърът се финансира за трети път от Национална програма за младежта /2016 – 2020/ на Министерство на младежта и спорта, а МИКЦ „Барометър” - Плевен е част от изградената мрежа от центрове в България.

„Това е център, който предлага на младите хора на възраст до 29 години няколко вида услуги. Част от тях са информационните услуги, които включват даване информация за младите хора за всички сoциални медии като Фейсбук. Консултантските услуги предлагат няколко вида тренинги – за себеразвитие, за това, как младите хора да кандидатстват за работа и да бъдат по-гъвкави“. Това обясни на среща с медиите в пресклуба на БТА в Плевен Марта Димитрова, която е председател на младежкото сдружение.
Работата на Младежкия център включва в дейностите си и обучения, които ще се извършват в 11-те центъра в бласт Плевен, които са разположени във всяка община.
Марта Димитрова коментира, че това е голямо предизвикателство за работата на центъра.

obu4enie
netinfo

Интересна част от дейностите на МИКЦ "Барометър“ е така наречената „Свободна зона“.
„Тук е мястото, младите хора да развиват своя талант, да срещнат други хора-професионалисти в определена сфера, която представлява интерес за тях и така те да бъдат мотивирани да откриват нови интересни за тях неща“, каза Mарта Димитрова.

Не на последно място тя отбеляза и новата услуга, която влиза в дейностите на центъра от тази година – „Индивидуалната консултация“.
"Центърът възлага много големи надежди в индивидуалната консултация, защото когато един млад човек има проблеми и ги сподели в тесен кръг – очи в очи с един човек, така можем повече да помогнем“.

Финансирането на Младежки информационно-консултантски център "Барометър" – Плевен идва от Министерството на младежта и спорта като задължителният собствен принос е 30 %. „Нашата организация ще даде своя собствен принос с експерти и обучители, които ще работят на доброволни начала с нашите млади хора“, сподели Марта Димитрова и добави, че от МИКЦ са много горди с подкрепата на своите партньори, а това са:
Сдружение „Плевенски Обществен Фонд – ЧИТАЛИЩА”, Сдружение на кметовете на кметства и кметски наместници „МИЗИЯ-2006”, Сдружение на селската младеж „Заедно”, Педагогически колеж – Плевен и Фестивална фондация „Морско конче”, гр. Плевен.

Младите хора от Плевен и населените места в Плевенска област могат да посетят на място офисите на Центъра, намиращи се на адрес:
5800 гр. Плевен Пл. „Възраждане” 1, офис 311, 314, 315, или да посетят интернет страницата http://mikc.mburo.org, както и да се свържат чрез Фейсбук страницата на: Младежки информационен център Плевен.