mg
mg / mg pleven
Своя патронен празник чества на 15 януари Математическата гимназия „Гео Милев” – Плевен. Гост на събитието, което събра много настоящи и бивши преподаватели, ученици, родители, беше кметът Георг Спартански.

mg
mg pleven

В словото си директорът Ирена Борисова изреди множеството отличия, завоювани от възпитаници на  учебното заведение през изминалата година в  международни и национални надпревари по математика, физика, химия, биология, информатика, астрономия, чужди езици, както и в спортни състезания.

mg
mg pleven
         

Благодарност за усилията, енергията и таланта на преподавателите и учениците отправи в приветствието си Георг Спартански, поздравявайки ги за многобройните престижни класации. Гимназията е дала кметове, министри, много вероятно сред нас тук да е и бъдещ президент на страната.

Удовлетворен съм, че вече се доставя ново оборудване за училището и ще стартира ремонт на сградата със средства от целева държавна субсидия, за което отново благодаря на Министерския съвет, защото високото качество на обучение трябва да бъде осигурено и с качествена база, категоричен беше кметът.

mg
mg pleven
          

Присъстващите бяха поздравени с различни изпълнения на ученици от гимназията.